Furturile din locuință devin din ce în ce mai prezente în ultima perioadă, afectându-ne pe noi toți. Bunurile noastre nu se mai află în siguranță, iar noi, cei aflați în interior, am putea considera că stăm întotdeauna sub stres și asta pentru că rata infracționalității este din ce în ce mai mare.
Ponturile de la polițiști sunt necesare pentru a preveni furturile din locuință. Este bine să ții cont de ele, ba chiar să faci ceva în plus, așa cum ar fi angajarea unei firme de pază și protecție, care să supravegheze constant locuința ta și să te țină întotdeauna la curent cu tot ceea ce se întâmplă, fie că ești la serviciu, fie că ești plecat în vacanță.
Iată câteva ponturi de la polițiști pentru a preveni furturile din locuință:
1. Angajează o firmă de pază și protecție
Iată un prim aspect pe care ar fi bine să îl ai în vedere atunci când vrei să îți protejezi locuința și bunurile din interior. Prin angajarea unei firme de pază și protecție, precum ar fi Ato TEAM poți fi sigur că locuința ta este ferită de acțiunile răufăcătorilor și asta pentru că monitorizăm continuu ceea ce se întâmplă în interiorul locuinței tale, dar și în perimetrul exterior, fie că ești acasă, la serviciu sau în vacanță. În plus, oamenii noștri sunt profesioniști și ori de câte ori identifică un anumit risc cu privire la securitatea fizică a locuinței tale ți-l comunica destul de repede în așa fel încât să ai timp să previi furturile din locuință.
2. Optează pentru montarea unui sistem de supraveghere video
Un sistem de supraveghere video te va ține întotdeauna la curent cu tot ceea ce se întâmplă acasă la tine. Poți monta camere de supraveghere în anumite colțuri ale locuinței tale, așa cum ar fi ușa de la intrare, geamuri, sau alte zone unde se poate intra prin efracție. Camerele de supraveghere pot fi monitorizate de la distanță prin aplicația descărcată pe telefonul mobil. În funcție de ceea ce constați la tine acasă ai putea cere ajutorul din timp.
3. Nu face publice anumite imagini locuința ta pe rețelele de socializare, dar și configurația căilor de acces
Este bine să eviți să faci publice anumite imagini locuința ta pe rețelele de socializare. Ceea ce ne transmit polițiștii este că în ultima perioadă hoții se inspiră de pe aceste rețele de socializare, transformând modul de operare într-o practică mult mai facilă. În plus, un alt lucru de care este bine să ții cont este să nu devii prieten atât de ușor pe rețelele de socializare cu necunoscuți. Ori de câte ori ai astfel de solicitări este bine să investighezi cu atenție cine sunt acești oameni care doresc să se împrietenească cu tine și să îți urmărească profilul.
4. Evită să faci publică plecarea ta de acasă pe rețelele de socializare
Așa cum am spus și mai sus, fie că este vorba despre Facebook sau Instagram, imaginile din vacanță ar trebui evitate. Potrivit polițiștilor, acest „share location” ar trebui cât se poate de mult evitat, întrucât hoții vor cunoaște că nu ești acasă și mai ales știu detalii despre tine, despre unde te afli și despre perioada de întoarcere.
5.Roagă vecinii să te anunțe dacă observă persoane suspecte prin apropierea locuinței tale
Iată un alt lucru pe care ar fi bine să îl ai în vedere atunci când nu te afli acasă. Ori de câte ori ai posibilitatea, încearcă să îi rogi pe vecini să te anunțe dacă persoane suspecte se plimbă de jur împrejurul locuinței tale. În felul acesta reușești să contactezi serviciul 112 dacă totul ți se pare suspect. Ca atare, o relație cu vecinii ar putea fi folositoare.
6. Asigură-ți ușile de la intrare
Iată un alt aspect pe care ar fi bine să îl ai în vedere. Pornind de la uși și până la încuietori bune, precum ar fi lanțuri de siguranță și yale solide, toate acestea sunt cât se poate de utile și previn acțiunile răufăcătorilor. Chiar dacă urmează să fii atacat de hoți, încuietorile bune ar putea să îi descurajeze pe cei ce doresc să pătrundă în interior. Un alt aspect pe care ar fi bine să îl ai în vedere este să nu lași niciodată cheia sub preșul de la intrare pentru că este primul verificat de răufăcători. Verifică întotdeauna dacă ușa locuinței tale este închisă, dacă ferestrele pe care se poate intra ușor sunt închise, dar și ușile de la balcon. Mai ales locuințele care se află situate la parter sau la ultimul etaj sunt cele mai expuse riscului de a fi atacate de hoți.
7. Evită să te întâlnești cu persoane necunoscute
Nu da curs invitației unor persoane necunoscute de a veni la tine acasă, indiferent de motivul pe care acestea îl invocă. Ai grijă ca atunci când ai o astfel de propunere să analizezi cât mai bine persoana pentru că nu știi ce se ascunde în spatele motivelor acesteia de a te vizita. De asemenea, nu îi lăsa nici pe cei care pretind că sunt de la rețeaua de apă, rețeaua de gaze, rețeaua de televiziune sau cablu să pătrundă atât de ușor în interior, fără un motiv de dinainte cunoscut, fără să îți prezinte legitimația. Asigură-te bine inainte!
8. Nu sta nepăsător atunci când auzi că în apropierea locuinței tale a avut locul infracțiune
Mai ales atunci când cunoști cine anume ar fi putut fi suspect într-un astfel de caz, ar fi bine să te adresezi Poliției Române și să furnizezi informații cu privire la acest aspect. Cu cât vei contribui la descurajarea răufăcătorilor cu privire la furturile din locuință, cu atât numărul infracțiunilor va fi mai mic, toți cei care doresc să fac astfel de fapte vor fi descurajați.
Dacă simți că te afli în nesiguranță, dacă ai nevoie de ajutor, dacă dorești să montezi un sistem de supraveghere video, dacă ai nevoie de pază și monitorizare contează întotdeauna pe Ato TEAM pentru că știm cât este de important să te simți în siguranță și bine la tine acasă. Mai multe detalii despre noi găsești aici: https://www.atogroup.ro/contact/
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!