Analiza de risc la securitate fizică reprezintă un bun instrument de lucru, o modalitate prin care poți preveni pătrunderea prin efracție în interiorul companiei tale. Un astfel de document care îți prezintă 100% care sunt riscurile la care te expui în fața răufăcătorilor ar putea să îți devină un aliat atunci când ne gândim la prejudiciile create de răufăcători, de cei care doresc să distrugă sau pur și simplu să fure din interiorul firmei tale.
Analiza de risc la securitate fizică – obligatorie pentru toate unitățile din 2018
Analiza de risc la securitate fizică este obligatorie începând cu data de 1 iulie 2018, atunci când legea a stabilit că toate unitățile sunt obligate să aibă analiza de risc la securitate fizică. Acesta a devenit un termen limită de care fiecare companie trebuie să țină cont. Începând cu 1 iulie 2018 nicio unitate comercială nu mai poate fi păsuită potrivit legii dacă nu are această analiză la securitate fizică. Ceea ce este bine de remarcat este că până în anul 2015 unitățile înființate mai înainte de data de 16 iunie 2012 nu avea obligația de a prezenta această analiză de risc la securitate fizică. Începând cu anul 2018 lucrurile se schimbă, astfel că orice unitate ce deține valori sau bunuri, are obligația de a prezenta organelor de control avizul care arată analiza de risc la securitate fizică.
Amenzi și riscuri
Riscul la care se expun este major și cel mai mare are în vedere pătrunderea răufăcătorilor în interiorul companiei. Chiar dacă legea ar putea să te sancționeze cu amendă de la 10000 la 20000 RON dacă nu prezenți acest document organelor de control, în realitate lipsa analizei de risc la securitate fizică ar putea însemna mai multe șanse ca răufăcătorii să pătrundă în interiorul companiei tale și să distrugă bunuri sau să fure efectiv din tot ceea ce deţii. Patrimoniul tău trebuie protejat. Nu uita niciodată acest lucru și de aceea ori de câte ori ai o companie, un depozit sau o casă de amanet, exchange ori pur și simplu o altă companie expusă riscului de spargere este bine să iei în calcul să efectuezi această documentație.
Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, prevede că: ,,Ministerele și celelalte organe de specialitate ale administrației publice (…), societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, privind societățile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum și alte organizații care dețin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unități, sunt obligate să asigure paza acestora.”
Potrivit legii, nu poți lua nici un fel de măsură cu privire la securitatea obiectivelor bunurilor și valorilor în interiorul companiei tale dacă nu deții un astfel de document care să arate analiza de risc la securitatea fizică.
Ca atare, mai înainte de a realiza operațiuni de securitate în interiorul companiei tale ar fi bine să vorbești cu un expert în analiza de risc la securitatea fizică care să poată face o evaluare corectă și completă a societății tale și care să îți arate care sunt riscurile la care te expui și mai ales cum anume poți să le eviți.
ATO TEAM realizează analiza de risc la securitate fizică în cel mai scurt termen, dar mai ales temeinic, având grijă de bunurile ce aparțin companiei tale. Dacă ai nevoie de analiza de risc la securitatea fizică, nu ezita să ne contactezi și mai mult ca sigur vom fi alături de tine, reușim să ținem la distanță răufăcătorii şi stabilim toate acele măsuri de care avem nevoie pentru ca intrarea prin efracție să nu fie posibilă.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!