Facebook este o rețea de socializare din ce în ce mai des frecventată de  spărgătorii din locuințe. Ne vine sau nu să credem, modul de operare s-a mutat pe rețelele de socializare. De aici, unii hoți își iau toate detaliile cu privire la locuința pe care urmează să o spargă,  aflând informații despre tine și familia ta, despre adresă și bunuri, dar şi dacă te afli sau nu acasă într-o anumită perioadă în care și-au propus să pătrundă prin efracție în locuință.

Folosindu-se de Facebook, prejudiciile devin din ce în ce mai mari și asta pentru că acționează la sigur, pentru că urmăresc uneori în detaliu imaginile pe care noi înșine le punem pe aceste rețele de socializare, imagini surprinse din propria noastră casă. În același timp, facem greșeala de a adăuga poze din anumite zone din casă care nu fac altceva decât să arate care ar fi cel mai bun mod de intrare prin efracție în locuință. Tot din imagini aceștia pot afla dacă locuința are sau nu sistem de supraveghere.

Iată mai jos ce să nu faci pe rețelele de socializare, protejând în acest fel bunurile și siguranța membrilor familiei:

1. Nu posta imagini din casa ta

Chiar dacă pare tentant și îți dorești ca întreaga lume să afle noutățile aduse în amenajarea locuinței tale ar fi bine să le ții pentru tine și asta pentru că există anumite persoane rău intenționate care ar putea să se folosească de aceste imagini pentru a afla ce anume se află în interior și mai ales cum anume să pătrundă în așa fel încât să intre în posesia anumitor bunuri. Imaginile din casa ta nu trebuie făcute publice și asta pentru că ar putea arăta  care ar fi modul de pătrundere în interior. Chiar dacă accentul ar putea pica  pe o anumită piesă de mobilier, fără să îți dai seama, din imagine ai putea să arăți hoților unde se află ușa de la intrare, care este modul de poziționare a geamurilor, dacă există sau nu o ușă de rezervă prin spate sau altă variantă de pătrundere în locuință.

2.  Nu anunța că te afli în vacanță

Iată un alt aspect de care ar fi bine să ții cont. Dacă vei anunța că te afli în vacanță mai mult ca sigur le vei stârni imaginația răufăcătorilor, dându-le liber  la intrarea în propria ta casă. Îți vor urmări cu atenție postările din vacanță, dar mai ales acele live-uri care demonstrează că încă te afli acolo. Toate aceste lucruri ar putea fi o  mare greșeală pentru tine și asta pentru că le oferi detalii cu privire la propria ta agendă, cu privire la lipsa ta de acasă.

3. Evită să transmiți live din locurile unde te afli

Transmisiile live pe Facebook ar putea fi interesante pentru majoritatea prietenilor tăi și ar putea să îi bucure în egală măsură. Cu toate acestea, te-ai gândit cât de mult rău se poate face postând astfel de materiale live din locurile unde te afli? Îi vei ține la curent pe răufăcători cu locul unde te situezi în acest moment și astfel modul de operare va fi mult mai ușor de implementat.

4. Nu da detalii despre adresă

Iată un alt aspect de care ar fi bine să ții cont atunci când ai o pagină de Facebook. Oare de ce ar fi important să dai anumite detalii despre adresa ta personală? Prietenii tăi nu îți cunosc domiciliul, locul unde te găsești fără să fie nevoie să le spui explicit modul în care se ajunge la tine acasă? Făcând acest lucru le ușurezi și mai mult modul de operare. De aceea, ori de câte ori îți vine o astfel de idee încearcă să o scoți de pe listă. Mai mult ca sigur nu te va ajuta, ba din contră ar putea crea mari prejudicii și probleme viitor.

Nu uita! Pe rețelele de socializare nu toți oamenii sunt ca tine sau ca prietenii pe care îi cunoști de ceva vreme. Unii oameni pot fi rău intenționați și de aceea ar fi bine să nu le dai accept în lista ta de prieteni decât după o analiză atentă făcută asupra profilului lor. În egală măsură, s-ar putea ca în spatele unor imagini pe care le observi sau unor nume ori a unor profiluri de Facebook ce par a fi prietenoase să se ascundă persoane rău intenționate, care ar avea acest scop de a-ți sparge locuința, de a pătrunde prin efracție, de a distruge bunuri, de a te lăsa fără lucruri valoroase, de a crea prejudicii pe termen lung.

Dacă ai nevoie de ajutor, dacă te afli în căutarea unei companii de pază și protecție ATO TEAM este alături de tine  24 de ore din 7. Mai multe detalii despre noi găsești aici: https://www.atogroup.ro/contact/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *