Este bine cunoscut deja faptul că unele persoane aleg să își monteze singuri kitul de supraveghere video, din varii motive. Alegerea aceasta poate fi una favorabilă dacă ai respectat în totalitate atât legislația privind prelucrarea datelor cu caracter personal (conform RGPD) cât și de ghidul de instalare al kitului.
În aceste situații, se întâlnesc frecvent câteva greșeli care conduc la ineficiența sistemului și pe care le vom prezenta succint:
- Utilizarea unor echipamente neadecvate (ex: instalarea camerelor de interior în exteriorul locației- deși au în principiu aceleași caracteristici, diferența o face materialul de fabricare și anumite particularități care oferă camerei de exterior, rezistență la factori externi precum: condiții meteo, șocuri, condiții de lumină etc);
- Amplasarea și orientarea greșită a camerelor (o cameră de exterior amplasată la o înălțime insuficientă, poate fi supusă cu ușurință actelor de vandalism în timp ce amplasarea ei la o înălțime prea mare conduce la irosirea rezoluției);
- Iluminare insuficientă în perimetrul de supravegheat;
- Alimentarea incorectă a camerelor fără a se ține cont de sursa de alimentare, tipul de cablu folosit, amperii și tensiunea de alimentare a camerelor (notate pe carcasă)- ce conduc la imagini neclare sau chiar nefuncționarea acestora.
- Conexiune precară la internet, fără a ține cont de specificațiile de configurare a camerelor fapt ce afectează calitatea, siguranța și stabilitatea semnalului video.
Acestea, și multe alte erori trebuie evitate atunci când hotărâm să instalăm pe cont propriu un kit de supraveghere video. Pentru o eficiență maximă a sistemului este obligatoriu să ținem cont de absolut toate indicațiile din ghidul de configurare al acestuia. Dacă totuși decizi să apelezi la o firmă de specialitate care să preia această responsabilitate, nu ezita să ne contactezi!
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!