În perioada aceasta în care ne aflăm este greu să monitorizăm tot ce se întâmplă în locația unde deunăzi afacerea noastră își desfășura activitatea. Iar ca în cazul oricărui obiectiv lăsat neprotejat, există riscul producerii de daune de tip furt sau vandalism. Atunci când decizi să instalezi un echipament de supraveghere video performant, riscurile scad semnificativ.
Însă, alegerea unui echipament de supraveghere video care să se potrivească cu toate nevoile tale este dificilă. Există o sumedenie de opțiuni pe piață și nu toate sunt ideale în orice situație.
Un exemplu la îndemână ar fi alegerea unor camere potrivite pentru exteriorul locației, care să fie dotate cu carcase rezistente la schimbări de temperatură și cu alte funcționalități de tipul celor antivandalism.
Mai departe, vom vorbi despre tipurile principale de echipamente și vă vom da sfaturi semnificative ca să puteți face o alegere informată.
Există 2 feluri principale de sisteme de supraveghere video: analogice și IP. Le vom analiza pe fiecare, pe rând, cât și componentele lor.
- Sistemele de supraveghere analogice
Ideal pentru supravegherea spațiilor de dimensiuni mici, acest tip de sistem este unul clasic. Ar fi o alegere ideală pentru cei care vor doar să își monitorizeze locuința sau biroul, la un preț redus.
Un sistem analogic este format din următoarele elemente principale:
- DVR, sau Digital Video Recorder
Această componentă este esențială întregului sistem. Ea este responsabilă de toate imaginile din camerele de supraveghere, pe care le stochează și le trimite în monitoare pentru a face posibilă supravegherea în sine.
Cum alegem modelul de DVR-uri? De regulă în funcție de tipul camerelor din care este format sistemul nostru, dar și de numărul lor și alte specificații importante.
Dacă optăm pentru un DVR analogic, atunci acesta funcționează doar cu camere video analogice. De aceea, recomandăm să optați pentru un DVR digital, care permite conectarea la camere digitale pentru o mai bună calitate a imaginii.
- HDD
HDD-ul se află în DVR. Însă, de foarte multe ori, îl achiziționăm separat. Rolul lui este de a stoca imaginile din camerele de supraveghere. Ce este bine de reționat și chiar în avantajul nostru, este că orice tip de HDD este compatibil cu orice tip de DVR, dacă ținem cont de capacitatea lui. E bine să alegem un HDD cu o capacitate mai mare de stocare, ca să ne permită să salvăm mai multe imagini.
- Camere de supraveghere
Există o varietate de tipuri de camere.
Avem camerele cu infraroșu, care pot filma noaptea, camere de interior, camere de exterior, fiecare cu funcționalitățile lor, spre exemplu funcția de rezistență la schimbarea bruscă de temperatură.
Varianta modernă a acestor camere poate fi controlată de la distanță și față de modelele vechi asigură o rezoluție mai bună și mai clară a imaginii.
- Monitor
O altă componentă esențială este monitorul. Aici vei vedea în timp real imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Monitorul este conectat la DVR și pot fi chiar și monitoare de calculator, sau laptopuri. Unele DVR-uri moderne pot transmite prin wireless imagini din camere chiar și pe smartphoneul tău, sau tableta.
- Alte accesorii
Evident că fiecare echipament de protecție ar trebui să vină la pachet și cu accesoriile aerente: cabluri, alimentatoare pentru DVR sau camere. Recomandarea noastră este să alegem variante care se alimentează prin cablurile de net UTP, astfel eficientizăm utilizarea de cabluri și evităm supraaglomerarea.
Ne ocupăm inclusiv de instalrea sistemelor de supraveghere. Te putem ajuta cu gestionarea acestei situații.
- Sistemele de supraveghere IP
Chiar dacă sistemele de supraveghere IP seamănă cu cele analogice atunci când vine vorba de funcționalități, au o diferență importantă: cea de conectivitate. În plus, acestea oferă o imagine mai bună în funcție de viteza Internetului la care este conectată.
Astfel, camerele sunt conectate la unitatea centrală, care se numește NVR, cu ajutorul unui IP.
Acest tip de sistem are următoarele componente:
- NVR (sau Network Video Recorder)
NVR sau Network Video Recorder este asemănător cu DVR-ul din sistemul analogic și la fel ca el, este o componentă principală. Acesta se conectează la camerele IP și, la fel ca în sistemul analogic, stochează imaginile primite de la camere pe un HDD.
Însă, diferența majoră dintre DVR și NVR, este că NVR poate suporta un număr mult mai mare de camere, acesta ajungând chiar și până la peste 32 de camere.
- Camere de supraveghere
Camerele de supraveghere IP sunt identice ca aspect cu cele analogice. Dar după cum am menționat mai sus, diferența majoră este cea de conectare. Camera IP este mai flexibilă și se conectează prin cablul de Internet. Astfel, indiferent unde te afli, vei prima imagini de la obiectivul tău la o calitate excelentă.
- HDD
HDD-ul este asemănător cu cel de la cele analogice. La fel ca în cazul anterior, și acest tip de HDD trebuie să fie rezistent și să vină la pachet și cu o capacitate de stocare suficient de mare.
- Monitor
În ceea ce privești monitorul, acesta poate fi orice fel de tip de monitor, având în vedere că puteți vedea imaginile de oriunde ați fi.
Acum că am analizat tipurile principale de echipamente de supraveghere video, cât și componentele lor, este timpul să faci o alegere. De data aceasta, una informată.
Găsești ofertele noastre pe site. Ne ocupăm chiar și de instalarea echipamentului tău.
Oferim cele mai eficiente soluții de securitate pentru ca familia, locuința sau afacerea ta să fie întotdeauna în maximă siguranță
ANI EXPERIENȚĂ
RESPONSABILITATE
PERFORMANŢĂ
ONESTITATE